•  
 •  
 •  

Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προϊόντα / Σελίδα :
Ταξινόμηση Βάση :

ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ Α Β ΤΟΜΟΣ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

  Η ύπαρξη μιας άλλης Ελλάδας έξω από τα καθορισμένα γεωγραφικά σύνορα αποτελεί από μόνη της ένα συγκλονιστικό γεγονός. Οι εκτός Ελλάδας Έλληνες, είτε με την παραδοσιακή σημασία των Αποδήμων, είτε με τη μορφή των κοινοτήτων της Διασποράς, είχαν ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Η συμβολή τους στην εθνική αποκατάσταση του νεότερου ελληνισμού, μαζί με την ποικιλία που εξέφραζαν ως καθημερινό βίωμα στους τόπους κατοικίας τους, μου είχε προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ και πολύ καιρό.

  Διερευνώντας το σημαντικό αυτό φαινόμενο, μου αποκαλύφθηκε ένας υπέροχος, κοσμοπολίτικος ελληνικός κόσμος 7 εκατομμυρίων ομογενών, που κατοικούν σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ένας κόσμος που υποστήριξε πάντα με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά συμφέροντα.

 • ΜΑΡΚΑ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

€ 126.27

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108021588
 

ΑΠΑΝΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 5 ΤΟΜΟΙ
 • ΜΑΡΚΑ: ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

€ 115.02

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108058095
 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Α Β ΤΟΜΟΣ)

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

  Ο Κονδύλης προϋποθέτει τρεις αρχικές πτυχές του κοινωνικού: την κοινωνική σχέση, το πολιτικό και τον άνθρωπο. Σύμφωνα με αυτά, η κοινωνική ύπαρξη αποτελείται από ένα πλέγμα μεμονωμένων κοινωνικών σχέσεων, από τις οποίες η κοινωνία διαφοροποιείται ως δεσμευτικό πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο δημιουργείται από «το πολιτικόν» με την αριστοτελική έννοια δηλαδή η πολιτική δομή είναι η κοινότητα όλων των κοινοτήτων. Peter D. Krause, Die Tagespost.

 • ΜΑΡΚΑ: ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

€ 57.65

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108004190
 

ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ

  Ο συλλογικός αυτός τόμος προσεγγίζει ζητήματα που συνδέονται με τη σχέση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της κοινωνικής δυναμικής με το χώρο και τα χωρικά φαινόμενα.

  Ο χώρος προσεγγίζεται με πολυδιάστατο τρόπο, κυρίως ως κοινωνική σχέση, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται η σημασία του για τη συγκρότηση και τη δυναμική κρίσιμων πεδίων της κοινωνικής ζωής.

  Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη:

  Το πρώτο μέρος αναφέρεται στη θεωρία, την ιστορία και τις μεθόδους έρευνας της ανθρωπογεωγραφίας.

  Το δεύτερο μέρος εξετάζει τα βασικά πεδία της επιστήμης αυτής, καλύπτοντας ζητήματα αλληλεπίδρασης του χώρου με την κοινωνία, τους ανθρώπινους πληθυσμούς, την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, το φύλο, καθώς και ζητήματα γεωγραφικής κινητικότητας, τουρισμού, υπαίθρου, χωρικού σχεδιασμού και αστικής ανάπτυξης.

  Τέλος, το τρίτο μέρος αφιερώνεται σε σημαντικά θέματα ειδικού ανθρωπογεωγραφικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η πολιτισμική στροφή στη γεωγραφία, η νέα οικονομική γεωγραφία, η γεωγραφική εκπαίδευση και διδακτική, καθώς και οι σχέσεις κοινωνίας και φύσης.

  Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές γεωγραφίας και επιστημών του χώρου γενικότερα, σε κοινωνικούς επιστήμονες και ερευνητές, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις πολύπλοκες χωρο-κοινωνικές σχέσεις και εξελίξεις στην εποχή μας. Περιέχει τετράχρωμο παράρτημα σχεδίων, χαρτών και φωτογραφιών.

 • ΜΑΡΚΑ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

€ 55.16

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108021717
 

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

  Στο βιβλίο αναλύεται το θεσμικό πλαίσιο των μουσείων και ειδικότερα των αρχαιολογικών μουσείων στην Ελλάδα, στην ιστορική του διαδρομή, υπό το φως της διεθνούς εμπειρίας και σε συνάρτηση με τις ρυθμίσεις για την προστασία, διαχείριση και ανάδειξη της αρχαιολογικής εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

  Βασικός στόχος του είναι να αναδειχθεί και να συζητηθεί η ιδιαίτερη, στενή σχέση κράτους και αρχαιολογικών μουσείων στη χώρα μας και παράλληλα να εντοπιστούν και να σχολιαστούν οι νέες τάσεις της μουσειακής πολιτικής του κράτους, όπως εκφράζονται ιδίως στην πρόσφατη νομοθεσία.

  Προηγείται μια ιστορική αναδρομή στην ίδρυση των πρώτων μουσείων και στα άλλα μέτρα προστασίας των αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της συγκρότησης της εθνικής ταυτότητας. Κατόπιν αναλύονται οι βασικές νομικές ρυθμίσεις για τα μουσεία, που αφορούν τον εννοιολογικό προσδιορισμό και τα συστήματα πιστοποίησής τους στην Ελλάδα και διεθνώς, την πρόσβαση του κοινού και των ερευνητών σε αυτά και τη χρήση των αντικειμένων και χώρων τους. Τέλος, εξετάζεται η διοικητική οργάνωση των αρχαιολογικών μουσείων, προκειμένου να διερευνηθεί, σε συσχετισμό και με την ευρωπαϊκή εμπειρία, το κατά πόσον ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αντιλήψεις, ανάγκες και προκλήσεις.

  Το βιβλίο πραγματεύεται ένα σημαντικό για τη χώρα μας θέμα που δεν είχε μελετηθεί μέχρι τώρα, συστηματικά τουλάχιστον. Απευθύνεται σε νομικούς, σε πολιτικούς επιστήμονες, καθώς και σε ερευνητές, φοιτητές και επαγγελματίες που ασχολούνται με ζητήματα αρχαιοτήτων, μουσείων και πολιτιστικής διαχείρισης και ευρύτερα σε όσους ενδιαφέρονται για τα ζητήματα αυτά.

 • ΜΑΡΚΑ: ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΔΑΦΝΗ

€ 53.12

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108022014
 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Μια σύγχρονη εισαγωγή στην κοινωνιολογική έρευνα, σχεδιασμένη ώστε να ενισχύει την αυτενέργεια.

  Στο βιβλίο του Earl Babbie ο αναγνώστης θα βρει μια εισαγωγή σε θεωρητικές έννοιες, ευρεία γκάμα επιστημονικών μεθόδων έρευνας της κοινωνικής συμπεριφοράς, από τις ποιοτικές μεθόδους μέχρι τις ποσοτικές, με αναφορές στα σχετικά θεωρητικά τους πλαίσια και τις οπτικές. Θα βρει ακόμη πολύτιμες υποδείξεις για τη διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς και μια σειρά από ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα, όπως η έρευνα αξιολόγησης, η βιβλιογραφική τεκμηρίωση και η δεοντολογία. Η παρουσίαση των τεχνικών και μεθόδων ολοκληρώνεται με πληθώρα πραγματικών παραδειγμάτων με τη σχετική βιβλιογραφική τεκμηρίωσή τους.

  Ο συγγραφέας συνδυάζει τη ζωντάνια και την απλότητα του προφορικού λόγου με τη λεπτομερή και επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσίαση των θεμάτων, ενώ η ύλη και οι σχετικές αναφορές καλύπτουν τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις.

  Στα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά του βιβλίου περιλαμβάνονται:

  Επισκόπηση κεφαλαίων: Κάθε κεφάλαιο ανοίγει με μια μεστή παράγραφο που υπογραμμίζει το βασικό περιεχόμενό του. Πλαίσια με σημαντικές ποιοτικές μελέτες, πρακτικές οδηγίες και παραδείγματα από την πραγματικότητα.Παρουσίαση ορολογίας: Οι βασικοί όροι τονίζονται στο κείμενο και ο ορισμός τους παρουσιάζεται στο κάτω μέρος της σελίδας.Σχέδιο ερευνητικής πρότασης: μια σειρά συνδεδεμένων ασκήσεων που προτρέπει τους φοιτητές να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στην ανάπτυξη της δικής τους ερευνητικής πρότασης.Ερωτήσεις επανάληψης για το έλεγχο της κατανόησης του περιεχομένου κάθε κεφαλαίου.

 • ΜΑΡΚΑ: ΜΠΑΜΠΙ ΕΡΛ

€ 53.10

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108094760
 

ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Η βίωση της ιδρυματοποιημένης καθημερινότητας και η υποχρεωτική επικοινωνία με τον πλαϊνό συγκρατούμενο ίσως τελικά είναι πιο κρίσιμο ζήτημα από τις σωφρονιστικές πολυλογίες των ειδικών.

  Στη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Φυλακή και Γλώσσα: η γλωσσική επικοινωνία των κρατουμένων ως κρίσιμο και αναπόσπαστο στοιχείο της δομής των φυλακών» η Αγγελική Καρδαρά αφού -ως πτυχιούχος της Φιλολογίας -αναλύει σε βάθος το πολύμορφο και πολυλειτουργικό γλωσσικό φαινόμενο ως μηχανισμό προσωπικής έκφρασης και κοινωνικής επικοινωνίας, προχωράει στον εντοπισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των συνθηματικών κωδίκων και ειδικότερα της «γλώσσας του υποκόσμου» (argot, slang).

 • ΜΑΡΚΑ: ΚΑΡΔΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

€ 50.00

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108119498
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μικρή εγκυκλοπαίδεια για το ρόλο, την πορεία και τη λειτουργία της διαφήμισης στη σύγχρονη κοινωνία. Η τρίτη διεθνής επικαιροποιημένη έκδοση αυτού το κλασικού πλέον έργου καταγράφει το ρόλο, τον αντίκτυπο και τη λειτουργία της διαφήμισης σε τρεις σημαντικές κοινωνικές διαστάσεις: τη βιομηχανία των νέων προϊόντων, τον πολιτισμό και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, και κατορθώνει με έναν περίτεχνο τρόπο να τα συνδυάσει. Η παρούσα έκδοση συμπεριλαμβάνει:

  Ανάλυση των νέων ζητημάτων, όπως η παγκοσμιοποίηση και το διαδίκτυοΝέες περιπτώσεις και παραδείγματα στις σύγχρονες στρατηγικές της διαφήμισηςΝέες τάσεις στον κλάδο της διαφήμισηςΑναλύσεις στρατηγικής διαφημιστικής επικοινωνίαςΑνίχνευση και εστίαση στις νέες ανάγκες του καταναλωτικού κοινούΑναλύσεις περιεχομένουΠορεία και εξέλιξη της διαφήμισης διεθνώς

 • ΜΑΡΚΑ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

€ 48.04

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108053513
 

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  H νόσηση από κάποια σοβαρή σωματική ή ψυχική διαταραχή, πέραν της επιθυμητής βελτίωσης-ίασης, είναι πιθανό να προκαλεί και μια μείωση-έκπτωση της λειτουργικότητας του πάσχοντος ή ανικανότητα ή ακόμα και αναπηρία, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του σε δυσάρεστες, για τον ίδιο και το περιβάλλον του, ψυχοκοινωνικές καταστάσεις. Από τα 260-300 εκατομμύρια άτομα που υποφέρουν από ποικίλες ψυχικές διαταραχές σε όλο τον κόσμο, τα 60 εκατομμύρια πάσχουν από σοβαρές ψυχικές διαταραχές που προκαλούν έκπτωση της λειτουργικότητάς τους, ανικανότητα ή αναπηρία. Τις καταστάσεις αυτές έρχεται να καλύψει κοινωνιοθεραπευτικά η Ψυχιατρική / Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση.

  Η Ψυχιατρική / Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από τις κοινωνικές αλλαγές, τον αποϊδρυματισμό, με την ανάπτυξη ενός ευρύτερου φάσματος ψυχοεκπαιδευτικών μεθόδων, κοινωνιοθεραπευτικών παρεμβάσεων και τεχνικών. Το βιβλίο αυτό με τίτλο Ψυχιατρική και Αποκατάσταση έρχεται να αντικαταστήσει ένα προηγούμενο (δέκα χρόνια πριν) και είναι διαρθρωμένο σε δέκα κεφάλαια, ώστε να προσφέρει την επιστημονική υποστήριξη στα στελέχη του τομέα της αποκατάστασης ψυχικά αρρώστων και ατόμων με νοητική καθυστέρηση.

  Επίσης, παρατίθενται στοιχεία γύρω από τη νοσολογία των χρόνιων διαταραχών, τα ειδικά κλινικά προβλήματα, τα σχετικά ψυχοφάρμακα, καθώς και πληροφορίες γύρω από τη σχέση της αποκατάστασης με το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον. Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην κριτική παρουσίαση της ελληνικής και της διεθνούς πραγματικότητας στον τομέα της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης με κατάληξη το έτος 2004.

 • ΜΑΡΚΑ: ΜΑΔΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

€ 48.04

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108021894
 

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Στο κορυφαίο ίσως αυτό σύγγραμμά του, ο Αυστριακός-Bρετανός οικονομολόγος και πολιτειολόγος Φρίντριχ A. Χάγιεκ -βραβείο Νόμπελ Oικονομίας 1974- συστηματοποιεί τα επιχειρήματά του υπέρ της κοινωνικής οργάνωσης που στηρίζεται στην ατομική πρωτοβουλία και την οικονομία της αγοράς. Αξιοποιεί συγγενείς ιδέες από τα πεδία της οικονομικής, κοινωνικής και νομικής θεωρίας, αλλά και της ηθικής φιλοσοφίας και της εξελικτικής ανθρωπολογίας, για να προβάλει το θεμελιώδη χαρακτήρα της αξίας της ελευθερίας.

  Το έργο είναι πυκνό, καθώς σχεδόν κάθε πρότασή του, διατυπωμένη με ανατομική ακρίβεια, απαιτεί την προσοχή. Συνδεόμαστε με την πιο γόνιμη παράδοση της φιλελεύθερης σκέψης, αλλά ανοιγόμαστε διαρκώς και σε νέους προβληματισμούς. Μένουν ως κατευθυντήριες γραμμές: η πρότυπη εξελικτική προσέγγιση των κοινωνικών θεσμών, η ανάδειξη της «ακουσίως προκύπτουσας τάξης», δίχως δηλαδή «έλλογο» σχεδιασμό αλλά στη βάση της μακραίωνης και πολύτροπης ανθρώπινης εμπειρίας, που περνά κάθε φορά από την κρησάρα της «πολιτιστικής επιλογής» - και βέβαια η μετριοπαθής παραδοχή της εκ των πραγμάτων περιορισμένης και αλυσιτελούς ατομικής γνώσης (όπου το ενθέρμως υιοθετούμενο ρητό «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» δεν δηλώνει προφανώς ανικανότητα ή άγνοια, αλλά απλώς επίγνωση του ότι δεν ξέρω όλα αυτά που θα μπορούσαμε να ξέρουμε εμείς όλοι μαζί).

  Παραδοχή που άσφαλτα καταλήγει στο ότι τα θεμέλια των θεσμών της ελευθερίας (δίπλα στην ελεύθερη αγορά, η ανεμπόδιστη έκφραση γνώμης, η απρόσκοπτη επιστημονική έρευνα κ.ο.κ.) δεν είναι ηθικά, παρά γνωστικά, καθώς η έμφαση δίνεται στην αύξηση της γνώσης μέσω της κοινωνικής συνεργασίας- το αποτελεσματικότερο αντίδοτο στο έλλειμμα γνώσης με το οποίο έχει να παλέψει και ο πιο προικισμένος άνθρωπος.

  Με τα εμβληματικά λόγια του ίδιου του Χάγιεκ: «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ποια ελευθερία θα μου άρεσε εμένα προσωπικά να ασκήσω, αλλά ποια ελευθερία μπορεί να χρειάζεται κάποιο άτομο προκειμένου να κάνει επωφελή για την κοινωνία πράγματα». Αυτή την ελευθερία ασφαλώς και δεν θα επιτρέψουμε να την περιστείλει ο οιοσδήποτε εξαναγκασμός. Πίσω εδώ στο συστατικό αρνητικό προσδιορισμό της πρωτεύουσας αξίας μας -απουσία εξαναγκασμού-, που μόνο θετικά πράγματα ωστόσο συνεπάγεται για τον προοδευτικά όλο και πιο δικτυωμένο και συλλογικά ευφυέστερο κόσμο μας.

 • ΜΑΡΚΑ: ΧΑΓΙΕΚ ΦΡΙΝΤΡΙΧ

€ 48.04

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108070756
 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ, ΘΕΩΡΙΑ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Τηλεόραση και κοινωνία. Κοινωνία και τηλεόραση. Η σχέση αυτών των δύο δεν έχει πάψει να απασχολεί τόσο το κοινωνικό σύνολο όσο και τους ερευνητές από τότε που εμφανίστηκε το μέσο. Πολλοί είναι εκείνοι που ανήγγειλαν τον θάνατο της τηλεόρασης λόγω της έλευσης του διαδικτύου. Όσοι διατείνονται ότι η τηλεόραση αποτελεί πεπαλαιωμένο αντικείμενο μελέτης μοιάζουν να ξεχνούν αφενός το γεγονός ότι πρόκειται για το πλέον μαζικό μέσο (παραδοσιακό όσο και σύγχρονο) με εκτεταμένες πολιτισμικές και κοινωνικές διαστάσεις, αφετέρου δεν υπολογίζουν την ικανότητα του να εξελίσσεται διαρκώς προσαρμόζοντας τη λειτουργία του σε καινούργια κοινωνικά, οικονομικά, τεχνολογικά δεδομένα, λειτουργώντας σαν μια χοάνη μέσα στην οποία επαναπροσδιορίζεται δίχως τέλος η θέση της τηλεόρασης και οι τρόποι λειτουργίας της.

  Μέσα σε αυτό το κλίμα της διαρκώς μεταβαλλόμενης κοινωνίας είναι ανάγκη η παραγωγή ενός αναλυτικού λόγου που να λαμβάνει υπόψη τα συνεχώς καινούργια δεδομένα, έτσι ώστε να κατανοήσουμε το πώς η τηλεόραση λειτουργεί, όχι σαν διάφανος καθρέφτης της κοινωνίας, αλλά ως σύμπτωμα των κοινωνικών διεργασιών. Τούτη είναι η φιλοδοξία του παρόντος εγχειρήματος, το οποίο έρχεται να προστεθεί στη σχετική βιβλιογραφία, δίνοντας έμφαση σε ορισμένα θεωρητικά και μεθοδολογικά στοιχεία που επιτρέπουν την ανάλυση του μέσου, στην ελληνική τηλεόραση, στην ανάλυση των προγραμμάτων της, στη σκιαγράφηση ορισμένων τάσεων στον τηλεοπτικό λόγο και στον τρόπο με τον οποίο η τηλεόραση σχετίζεται με άλλα μέσα, εφόσον οι εξελίξεις σε αυτό τον χώρο είναι αλληλένδετες. Στόχος λοιπόν είναι η συμβολή στη σκέψη για την τηλεόραση, στη διερεύνηση της ιδιαιτερότητας της ελληνικής τηλεόρασης μέσα από τη διαλεκτική με άλλες κοινωνικές πραγματικότητες, στη συγκρότηση μιας ερευνητικής μεθοδολογίας και μιας θεωρητικής όσο και πραγματιστικής προσέγγισης του αντικειμένου.

 • ΜΑΡΚΑ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

€ 47.93

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108097596
 

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Το παγκόσμιο και πολυδιάστατο φαινόμενο της μετανάστευσης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της τελευταίας δεκαετίας του 20ού και της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

  Μετά από τους ορισμούς και τις διακρίσεις της μετανάστευσης και την εξέταση των ανθρώπινων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, παρατίθενται διάφορες θεωρίες, επίσημες στατιστικές και εκτιμήσεις, αναλύονται τα πολλά και πολύπλοκα αίτια και εξετάζονται οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, πολιτισμικές, δημογραφικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις της εισροής μεταναστών στην Ελλάδα. Σε παράρτημα παρατίθεται το θεσμικό πλαίσιο.

 • ΜΑΡΚΑ: ΕΜΚΕ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΑ

€ 46.97

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108002780
 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

  Το βιβλίο εξετάζει το θεωρητικό πλαίσιο και τα βασικά μοντέλα παρέμβασης της κοινωνικής εργασίας (ψυχοδυναμικό/ψυχοκοινωνικό, παρέμβαση σε καταστάσεις κρίσης, επικεντρωμένη σε στόχους κοινωνική εργασία, συστημικό μοντέλο, γενικό-ολιστικό, μοντέλο διαπολιτισμικής κοινωνικής εργασίας) από τη σκοπιά της μεθοδολογικής προσέγγισης. Εμπεριέχει, επίσης, τον προβληματισμό και την κριτική σκέψη των συγγραφέων από την εφαρμογή των οργανωμένων γνώσεων στην ελληνική κουλτούρα και επαγγελματική πράξη, καθώς και την ανατροφοδότηση από κοινωνικούς λειτουργούς και φοιτητές, οι οποίοι αντικατοπτρίζουν το νέο, δυναμικό και ζωντανό κοινωνικό γίγνεσθαι.

  Το πολυσχιδές, εκτεταμένο και περίπλοκο των θεωριών παρέμβασης της κοινωνικής εργασίας, ιδιαίτερα στο επίπεδο της ατομικής προσέγγισης, η ταχύτητα με την οποία ξεπήδησαν και διαμορφώθηκαν νέα μοντέλα παρέμβασης κυρίως μετά τη δεκαετία του 1970, η σταδιακή ενοποίηση των παραδοσιακών μεθόδων κοινωνικής εργασίας σε ένα γενικό-ολιστικό μοντέλο παρέμβασης, η πολυπλοκότητα και όξυνση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων στην Ελλάδα και διεθνώς, υπήρξαν η βασική ύλη για τη διαμόρφωση των ενοτήτων του βιβλίου. Συγχρόνως, όμως, μέσα από τη δόμηση και το σκεπτικό του, επιδιώκεται η αναζήτηση μιας συνέχειας και συνέπειας στη διαμόρφωση της ταυτότητας της κοινωνικής εργασίας με την επισήμανση των κοινών διαχρονικών χαρακτηριστικών της, όπως αυτά αναδεικνύονται κατά την ανάλυση της μεθοδολογίας της.

  Προσδοκία και ελπίδα των συγγραφέων είναι το παρόν βιβλίο να συνεχίσει να προσφέρει στους φοιτητές (προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου) ένα βασικό κείμενο θεωρίας και μεθοδολογίας στην κλινική κοινωνική εργασία και να στηρίξει τους κοινωνικούς λειτουργούς στην άσκηση του έργου τους.

 • ΜΑΡΚΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΜΑΡΙΑ

€ 46.71

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108094020
 

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

  Το βιβλίο του Robson είναι ένα δοκιμασμένο, πολύ γνωστό εγχειρίδιο που προτείνεται στα περισσότερα αγγλοσαξονικά Πανεπιστήμια για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές κοινωνικών επιστημών που παρακολουθούν μαθήματα μεθοδολογίας των κοινωνικών ερευνών ή επιθυμούν να διεξαγάγουν μια έρευνα στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τους σπουδών.

  Το βιβλίο επικεντρώνεται κυρίως στις έρευνες μικρής έκτασης, που μπορούν να διεξαχθούν από έναν ερευνητή ή μια ομάδα ερευνητών, και παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα στάδια της ερευνητικής διαδικασίας.

 • ΜΑΡΚΑ: ΡΟΜΠΣΟΝ ΚΟΛΙΝ

€ 45.97

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108002730
 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Η βιομηχανική κοινωνία κατόρθωσε να μετατρέψει την εργασία από "ανάγκη" για επιβίωση σε στοιχείο που συντείνει στην ανθρώπινη ολοκλήρωση και ευδαιμονία. Παρόλα αυτά, όμως, δεν μπόρεσε τελικά να αποφύγει την κριτική ότι, στο επίπεδο των άμεσων κοινωνικών σχέσεων και των σχέσεων παραγωγής, αυτή, με τη μορφή της μισθωτής πλέον εργασίας, λειτουργεί ως μέσο και μηχανισμός εξουσίας, σε επίπεδο τόσο πρακτικό όσο και ιδεολογικό. Αυτή, δε, η εξουσιαστική διάσταση της εργασίας είναι που αναδεικνύει αλλά και διαψεύδει το ιδεολογικό περίβλημα και την βασική παραδοχή ότι στις συνθήκες της βιομηχανικής κοινωνίας η εργασία "λειτουργεί για την ολοκλήρωση του ατόμου".

  Οι ραγδαίες αλλαγές, οι οποίες συντελούνται στις σύγχρονες κοινωνίες, ιδιαίτερα κάτω από την πίεση της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών και των νέων μορφών διαχείρισης των εργασιακών θεμάτων, επιβάλλουν ένα νέο προσανατολισμό στη μελέτη του φαινομένου της εργασίας, ο οποίος προδιαθέτει και προϋποθέτει την αναθεώρηση βασικών εννοιών, οι οποίες μέχρι σήμερα θεωρούνταν ως αναμφισβήτητες. Παρόλες, βέβαια, τις αλλαγές στις οποίες υπόκεινται οι σύγχρονες κοινωνίες, όπως ο αυτοματισμός, η αύξηση του ελεύθερου χρόνου, η κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, η αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και η υποστολή της επαναστατικής ιδεολογίας, η εργασία παραμένει ένας βασικός συντελεστής στην οργάνωση της παραγωγής αλλά και γενικότερα της κοινωνίας.

  Στο βιβλίο αυτό διατυπώνονται ερωτήματα για το πώς διαγράφεται το μέλλον του φαινομένου της εργασίας ενόψει της γενικευμένης χρήσης αυτοματισμών νέας τεχνολογίας, για το κατά πόσον αυτή η τελευταία επικαθορίζει την εργασία και την κοινωνία ή και το αντίστροφο, για το κατά πόσον το σύγχρονο εργατικό κίνημα μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και ασφαλώς για τον ρόλο τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει η ίδια η κοινωνιολογία στην κατεύθυνση της επεξήγησης, ανάλυσης και κατανόησης των φαινομένων που παράγουν οι ευρύτερες σύγχρονες μεταβολές.

 • ΜΑΡΚΑ: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

€ 45.79

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108094791
 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Η πολιτική κοινωνιολογία συνεχώς εμπλουτίζει τον προβληματισμό της και ανοίγει τους ορίζοντές της σε νέα πεδία. Η συσχέτιση της πολιτικής κοινωνιολογίας με τον ευρύτερο χώρο των κοινωνικών επιστημών είναι αυτονόητη εφόσον οι ανθρωπολογικές-εθνολογικές, κοινωνιογλωσσολογικές, ιστορικές, οικονομικές ή και ψυχολογικές αναφορές προκύπτουν αναπόφευκτα για τη διερεύνηση του πολιτικού φαινομένου.

  Ο κοινωνιολογικός προσανατολισμός στην πολιτική σκέψη θεωρεί την πολιτική ως ένα σύνολο /κοινωνικών δραστηριοτήτων/ και /κοινωνικών σχέσεων/ από όπου προκύπτει και η εξέταση της κοινωνικής παραγωγής του πολιτικού. Η πολιτική κοινωνιολογία γίνεται αντιληπτή ως μια /κοινωνική επιστήμη/ η οποία οφείλει πολλά -όσον αφορά τα αντικείμενα που εξετάζει αλλά και τις μεθόδους που υιοθετεί- στον κοινωνιολογικό προσανατολισμό της. Η μελέτη της πολιτικής διάστασης των κοινωνικών γεγονότων ή και η διερεύνηση των πολιτικών φαινομένων κατανοώντας τα ως ιδιαίτερη συνιστώσα της κοινωνικής ζωής αποτελεί κεντρική κατεύθυνση του παρόντος εγχειριδίου.

  Βασική διάσταση του καθορισμού της θέσης που αναπτύσσουν οι συγγραφείς είναι η /πολλαπλότητα των εξηγήσεων/ άρα και η ποικιλομορφία των προβληματισμών και των μεθόδων που επιλέγονται για την ερμηνεία των δραστηριοτήτων και των σχέσεων που αφορούν το πολιτικό. Οι θεωρίες της κοινωνικής δραστηριότητας και των κοινωνικών σχέσεων είναι πολλαπλές, συχνά αποκλίνουσες, ορισμένες φορές αντιφατικές - χάρη όμως σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις προοδεύει η έρευνα και προκύπτουν νέα ζητήματα. Η πολιτική κοινωνιολογία, αποδεχόμενη εξάλλου μια μεθοδική σχετικότητα στη διαδικασία διερεύνησης, προβληματίζεται για την «οικοδόμηση του πολιτικού» σε κάθε κοινωνία και υποστηρίζει ότι οι αντιλήψεις για την εξουσία, οι σκοπιμότητες της πολιτικής δράσης, οι διαχωρισμοί και οι ιεραρχίες ανάμεσα σε πολιτικούς ρόλους και θεσμούς, διαφέρουν από κοινωνία σε κοινωνία και από κοινωνική ομάδα σε κοινωνική ομάδα.

  Οι συγγραφείς, έτσι, εισηγούνται επιπλέον την αναγκαιότητα της επιλογής της εμπειρικής έρευνας η οποία αναδεικνύει την καταλληλότητα, το ενδιαφέρον και τα όρια μιας θεωρίας-άλλωστε τα θεωρητικά ζητήματα διαπλέκονται στην πράξη με την εμπειρική μελέτη επιλεγμένων στοιχείων που συγκεντρώνονται προς επαλήθευση της εγκυρότητας των υποθέσεων. Τα τελευταία χρόνια οι εργασίες πολιτικής κοινωνιολογίας έχουν πολλαπλασιαστεί, και οι προσεγγίσεις έχουν διαφοροποιηθεί και εμπλουτιστεί. Αυτή την ανανέωση επιχειρεί να αναδείξει το παρόν βιβλίο.

  Οι συγγραφείς, κάνοντας αναφορά σε μια πλούσια διεθνή βιβλιογραφία, προσεγγίζουν την πολιτική με ένα ρεαλιστικό τρόπο, δίνοντας έμφαση στην ανάλυση των πολιτικών θεσμών, στην κοινωνιολογία των συλλογικών κινητοποιήσεων και των πολιτικών οργανισμών, στη μελέτη των πρακτικών συμμετοχής, στην επιλογή των κυβερνώντων καθώς και στην εξέταση των δυναμικών της δημόσιας δράσης.

 • ΜΑΡΚΑ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

€ 45.00

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108069606
 

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΤΟΜΟΣ Β)

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

  Ο δεύτερος τόμος της μελέτης μας για το φαινόμενο της γραφειοκρατίας αφηγείται την ιστορική της πορεία από τον 17ο αιώνα μέχρι τις ημέρες μας στις χώρες του δυτικού καπιταλισμού, τόσο στον δημόσιο βίο όσο και στην ιδιωτική σφαίρα της κοινωνικής ζωής, εστιάζοντας στα τρία θεμελιακά χαρακτηριστικά της: στην ολοκληρωτική εξουσία που ασκεί, στη λειτουργία της υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου και στην εγγενή τάση των στελεχών της να ενεργούν προς ίδιον όφελος.

  Σε αυτήν την περιπλάνηση στον χρόνο και στον χώρο σταθήκαμε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του κρατικού καπιταλισμού που σημειώθηκε μεταπολεμικά με την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, καθώς σήμανε τη μετάλλαξη των γραφειοκρατών του κράτους σε φορέα του κεφαλαίου και, κατ επέκταση, τη συγκρότηση ενός νέου ταξικού μορφώματος, της κρατικής γραφειοκρατικής αστικής τάξης. Η ανάλυση της κοινωνικής ισχύος αυτής της νέας μερίδας του κεφαλαίου περιλαμβάνει τη διερεύνηση των παλινδρομήσεων που εμφανίζει ο κρατισμός μετά την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και κατά την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση. Τέλος, αναζητώντας τα αίτια της γραφειοκρατικής παθογένειας οδηγηθήκαμε σε μια συγκριτική ανάλυση της κρατικής γραφειοκρατίας σε χώρες (Σουηδία, Δανία, Βρετανία, Ελλάδα) που καταλαμβάνουν διαφορετικές θέσεις στην κλίμακα της γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας.

  Στον Επίλογο σκιαγραφούμε τις απαρχές της υπέρβασης της γραφειοκρατίας από σχήματα κοινωνικής αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας εξελίξεις που καθίστανται δυνατές από τα επαναστατικά επιτεύγματα της ηλεκτρονικής / πληροφορικής τεχνολογίας.

 • ΜΑΡΚΑ: ΣΕΡΑΦΕΤΙΝΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ

€ 45.00

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108098956
 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ

  Η δημοκρατία ορίζεται στο βιβλίο αυτό ως το ταυτολογικό ισοδύναμο της καθολικής ελευθερίας. Κατά τούτο η δημοκρατία απάδει προς την ιδιοκτησιακή συγκρότηση του κοινωνικο-οικονομικού και πολιτικού συστήματος, επειδή δημιουργεί σχέσεις εξουσίας που απομειώνουν στο οικείο πεδίο την ελευθερία.

  Η δημοκρατία αντίκειται στο αντι-προσωπευτικό και, μάλιστα, στο προ-αντιπροσωπευτικό σύστημα που βιώνει ο κόσμος στις μέρες μας. Η προσέγγιση της δημοκρατίας ως ελευθερίας συνεπάγεται τη σαφή διαφοροποίηση του πολιτικού συστήματος από το κράτος. Όταν το κράτος ενσαρκώνει το πολιτικό σύστημα, η πολιτεία είναι ως εκ της φύσεώς της μη δημοκρατική. Η δημοκρατική αρχή επαγγέλλεται την ενσάρκωση της πολιτείας από το κοινωνικό σώμα των πολιτών. Γι' αυτό και η δημοκρατία προϋποθέτει την κατάργηση του καταμερισμού των κοινωνικο-οικονομικών και πολιτικών έργων που επάγεται «συμβάσεις» εξουσίας και, συνακόλουθα, της διαφοροποίησης του πολιτικού από το κοινωνικό.

  Αναδεικνύει επίσης την ταυτοτική πολυσημία των ομάδων οι οποίες καλούνται να συγκροτηθούν με πρόσημο την αυτονομία. Η προσέγγιση της δημοκρατίας ως ελευθερίας αποκαλύπτει ότι προτάγματα της νεοτερικότητας, όπως εκείνα της «κοινωνίας πολιτών», της «διακυβέρνησης», της «συμμετοχικής δημοκρατίας» κ.ά., είναι προφανώς μη δημοκρατικά, καθώς δεν αναιρούν και μάλλον ενισχύουν τη θεμέλια βάση του κρατούντος προ-αντιπροσωπευτικού συστήματος.

  Ο συγγραφέας παρακολουθεί τις εφαρμογές της δημοκρατικής αρχής στο πλαίσιο του ελληνικού κοσμοσυστήματος αλλά και την προοπτική της ενόψει της μετάβασης στην τεχνοδικτυακή εποχή. Υπό την έννοια αυτή, φαινόμενα όπως η «παγκοσμιοποίηση» αποτιμώνται σε συνάφεια με το καθολικό ανθρωποκεντρικό γινόμενο και όχι με γνώμονα την ιδεολογική επιλογή του κόσμου της νεοτερικότητας που ηγεμονεύει.

 • ΜΑΡΚΑ: ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

€ 44.13

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108066852
 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ

 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

  Έτσι έγιναν τα γεγονότα, φίλε μου, και δεν ξέρω αν θ' αντιλέγεις. Ένας είναι και μοναδικός ο κόσμος τούτος, ο κόσμος που μας δόθηκε να ζούμε από την φύση και της δοθήκαμε κι εμείς, άνθρωποι θνητοί μαζί με τους θεούς μας, συντρόφους που τους θέλαμε, τον δρόμο δήθεν να μας δείχνουν κάποιες φορές. Μάθαμε, λοιπόν, στον κόσμο τούτο άνθρωποι και θεοί μαζί να ζούμε, να δημιουργούμε και να πεθαίνουμε, να πονάμε και να ξαναγεννιόμαστε, να προδίδουμε και να εκδικούμαστε. Την ελευθερία, όμως, ν' αναζητούμε, όταν υποπτευόμαστε αυτό που είναι, τουλάχιστον στην σκέψη όσοι μπορούμε, στην άγρια σκληρότητα να ενδίδουμε κάποιες φορές, αλλά και πάλι άνθρωποι, άξιοι του κόσμου τούτου, του δικού μας, να παραμένουμε.

  Κι ενώ αυτός ήταν ο τρόπος που γνωρίζαμε, δάσκαλοι φάνηκαν και ιερείς και δίδαξαν αλλιώς την ιστορία. Ο κόσμος τούτος, είπαν, δεν είναι δικός μας, των ανθρώπων. Κόσμος τιμωρίας είναι και καταδίκης, ενδιάμεσος κόσμος δοκιμασίας, όπου κρινόμαστε εάν θα κερδίσουμε έναν από τους δύο κόσμους του αιώνα, τον κόσμο του Θεού ή του Διαβόλου. Δεν έχουμε, έλεγαν οι ιερείς και λένε, οι άνθρωποι εμείς κόσμο δικό μας, κατάδικό μας. Ξένοι θα 'μαστε αιώνια στον κόσμο τούτο ή φιλοξενούμενοι στον κόσμο του Θεού, εάν τον αξιωθούμε, στον Παράδεισο ή στην Κόλαση του Σατανά, ενδεχόμενα, εάν στις αδυναμίες και στους φόβους μας ενδώσουμε.Και όμως, φίλε μου, ο κόσμος τούτος δικός μας είναι, υπέροχος κι ωραίος. Του ανήκουμε και μας ανήκει. Κι άλλον δεν βλέπω πουθενά. Να τον δημιουργούμε κάθε τόσο απ' την αρχή.

 • ΜΑΡΚΑ: ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

€ 43.14

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!

ΑΠΟ ΤΟ:Plus4You ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
108117551
 
Our website is protected by DMC Firewall!